Link til Side 2 - Side 3 - Side 4 - side 5

  • Dammen udvides fra 20.000 til 35-40.000 liter vand.
  • Der bliver gravet en kanal på ca. 12 meter, den forrige lille kanal sløjfes.
  • Nyt og langt større filter etableres, nedgravet og fødes via bunddræn.
  • Det primære bassin graves dybere fra ca. 1 meter til ca. 1,5 meter.
  • Overvintringsbassinet graves længere. Det er pt. ca. 2x2 meter og 1,5 meter dybt. Det udvides til ca. 5x2 meter, stadig 1,5 (måske 2 meter dybt.
  • Jeg ville MEGET gerne have ca. 20-30 tons svenske granit sprængstykker ind i haven, men de ca. 1 krone pr. kg. + fragt sætter pt. en naturlig stopper for det. Det er simpelthen for dyrt!
  • Der ligges ny 1 mm. gummifolie i det hele i stedet for nuværende 0,5 mm. PVC folie.
  • Nyt og større vandfald etableres

Nyt filterprojekt, som forhåbentligt kommer til og matche den nye bassin udvidelse. Denne gang med bunddræn og nedgravet filter. 2 palletanke udgør snart filterkammer 2 og 3.

 

 

Sådan ser planen ud. Der er allerede lavet enkelte små ændringer, men ikke store ændringer. OBS, pas på med og sid og lav kruseduller på et stykke papir, det kan give meget arbejde og store udgifter !

 

 

Græsplænen er stadig "jomfruelig, men ikke ret meget længere.....

 

Så går det løs. Det store bassin graves dybere

 

 

Noget af den opgravede jord bruges i haven til og lave bakker og niveau forskelle.

 

 

"Kanalen" begynder og tage form. Den bliver knap 1 meter dyb og varierer i bredde fra 80 cm. til ca. 2 meter. Fiskene skal kunne svømme ind i kanalen.

 

 

Dag 2. Slutningen på det grove gravearbejde nærmer sig.

 

 

Til sidst kommer kanalen til og nå sammen med det bassin med vandfaldet. Vandfaldet bliver i sidste omgang nok også lavet om. Under hele processen går alle fiskene i det bassinet hvor vandfaldet er. Fiskene bliver flyttet når det store bassin er klar og kanalen graves helt færdig. Til sidst hænger det hele sammen i èt.

 

Opdatering 5. maj

 

 

Her 14 dage efter udgravningen ser det lidt anderledes ud, men der er stadig ikke vand i....

 

 

 

Man kan ikke ligge folie i hullet før alle de forberedende øvelse er overstået. Dvs. Bunddræn på plads, filtre på plads og så meget som muligt af gravearbejdet skal være klar. Skal der graves efter folien er lagt i er det bare SÅ besværligt! Her et billede af "filterhullet"

 

 

Filterhul fra den anden side. Der skal graves ud til stolper og disse skal støbes ned. De samme stolper kommer til og udgøre træ terrassens bærestolper.

 

 

Filterkamrene begynder og ligne et eller andet. Idag (5. maj) er der sat ind og udløb i tankene og den opfindsomme rumdeler er sat i - forklaring følger senere ;0)

 

 

De MØGBESKIDTE tanke skal nu rengøres i den helt store stil så de kan sættes på plads i det (snart) færdige filterhul - Det spiller sguda nok 100% ?!

 

 

Uha uha uha, jeg har lavet bunddræn og rør der er ført til filterkammeret igennem et hul jeg har boret med mit pælebor.

 

 

Nu håber jeg det er TÆT - Der må krydses fingre ude bag skærmene - det SKAL være tæt !

 

 

Røret fra bunddrænet kigger ind i filterhullet. Herfra skal det tilsluttes "Vortex-kammeret", altså en 500 liters regnvandstønde.

 

 

I morgen skal der støbes omkring det hele så det ikke "giver sig" under vandtrykket og bliver utæt :0(

 

Opdatering 8. maj

 

 
Så er jeg gået i gang med og støbe stolper ned. Disse skal være med til og skabe en ramme om hele hullet og fundament til træ-terrassen.

 

 

 

Der er blevet støbt rundt om bunddrænet. Alle rør der fører op til filterhullet skal omsluttes/understøttes af groft grus, så det giver sig så lidt som muligt under vandpåfyldningen. Der skal mere grus på endnu... Mon der kommer gummi folie i hullet den kommende weekend?! Det afhænger lidt af min kammerat der skulle skaffe en stor rulle filt til den helt rigtige pris ;0) Der kommer ikke folie i før der er filt i hullet - ved godt gummi ikke umiddelbart kræver filt, men jeg er nok egentlig bare overforsigtig...?

 

Opdatering 14. maj

 

 

Yes ! Der kom gummi-folie i det store af hullerne, kanalen mangler endnu.

 

 

Folien vejede 100 kg. + Det var vældig godt vi var 2 mand ellers var det aldrig gået...

 

 

Her skal der laves en samling. Folien vi lige har lagt i måler 9,15 x 10,5 meter. Folien til kanalen skal være ca. 26 x 6,15 meter. De 2 stykker skal samles med noget lim-shit jeg endnu ikke føler jeg har helt styr på :0(

 

 

Bunddrænet. Jeg rystede ikke engang på hænderne, da jeg skar hul i midten af min nye dyre folie. Rigelig med silicone burde gøre det helt tæt!? Pis !!! Den ene af skruerne "bed" ikke - mon ikke det går alligevel!?

 

 

Det første vand får lov og løbe ud i hullet. Her har siliconen tørret ca. 1½ døgn. Efterhånden som vandet løber i, skal folien rettes til løbende, så der undgås de folder der overhovedet kan undgås.

Jeg har i skrivende stund fyldt ca. 2 m2 i hullet. Jeg afventer med og fylde yderligere vand i til jeg lige har sikret mig der ikke forsvinder vand i løbet af natten........

 

Opdatering 28. maj

 

 

Tjae, hvad kan man sige... Det er TÆT !!!! Juuubiii....

Jeg har bestilt så godt som en hel rulle 6 meters bredde gummidug - og den er i restordre i 3 uger ?! Sucks.... Nå men jeg kan vel lave så meget andet, mens jeg venter.....

 

 

Filterhullet begynder endnu engang og ligne et eller andet. Nu var jeg lige kommet godt i gang med og støbe stolper ned... Så havde jeg ikke mere grus.... Nu er det løst og projektet fortsætter.

 

 

Vandstanden i bassinet er nu så høj, at jeg ikke skal åbne for hanen... Medmindre jeg vil have oversvømmet filterhullet!

 

 

Folie og filt er fjernet og tilbage står det nøgne hul. Nu skal der graves ud under broen, så det kommer til og hænge sammen det hele, som et hul. Detter er det gamle "overvintringshul", dybden er ca. 1,5 meter. Måske fjerner jeg også den gamle bro og bygger en ny?!

 

 

 

Jeg går til stadighed og pusler med filterprojektet. Selv synes jeg jeg fik en fed ide med disse kasser? De står nede i selve filteret og er nemme og tage op og rengøre. Det er nogle perforerede "klapkasser" fra Bilka. Så har jeg bare fyldt filtermateriale i kasserne.

 

Opdatering 6. Juni

 

 

Det ene kammer er sat til test. Pumpen leverer pt. vandet op i kammeret og et 110mm rør leverer vandet retur til bassinet. Børster i den ene halvdel og kapsler/lava i den anden halvdel.  Det virker overraskende godt vandet klarer meget hurtigt op :0)

 

 

 

Filtrene er foreløbig sat til test på terrassen over bassinet. Vortex kammeret blev næsten færdigt i aften.

 

 

De sidste dage har jeg lagt ca. 2.500,- kr. i den lokale planteskole. Det er bla. blevet til disse 2 store kugler (buksbom) Synes de klæder skråningen betydeligt. Arrrgghhh, hvor jeg mangler de store mørke granitsten.... De kunne helt klart hjælpe yderligere, men ingen $$$$$ i lommen.....

 

Opdatering 15. juni

 

 
Filterhullet/træ-terrassen har fået en del opmærksomhed de sidste 2 dage og det kan ses

 

 

Tror den bliver fed den træ-terrasse :0)

 

 

Det ligner umiddelbart som om, at filteret er nogenlunde effektivt, men lige knap effektivt nok. Vandet er ikke beskidt, men heller ikke helt rent. Jeg har bestilt dobbelt op i børster (+12 stk.), så må tiden vise om det hjælper.....

Der er ingen tvivl om, at pumpen er på overarbejde. Den løfter vandet ca. 2½ meter, det giver et gevaldigt tab på gennemstrømningen - liter i timen. Bliver uden tvivl meget bedre når filteret kommer ned i filterhullet.

 

Opdatering 22. juni

 

 

Regn, regn og regn.... Hvordan skal jeg nogensinde blive færdig med og grave det sidste, når projektet konstant drukner i regn?!!?

 

 

Hver gang hullerne er ved og blive bare sådan nogenlunde tørre, så kommer der en ny gang regn... Efterhånden voldsomt træls. Jeg kommer sgu nok til snart og fise i Harald nyborg og købe en eller anden dykvandspumpe... Pisse træt af al den regn... I den bagerste "pyt" er pt. 25-30 cm. vand!!!

 

 

Et sted i haven har jeg ca. 1 kvm. af denne trædebregne. Jeg har taget nogle "aflæggere" og sat i jorden på en af bakkerne. Nu må tiden vise om den strategi holder? Nogen derude der er ved og drukne i bunddække? Så smid en mail - Jeg mangler en del....

Endelig tror jeg på det skal lykkedes og få sten :0)

Jeg har fundet en lokal der kan skaffe og han var ikke bange for bare og bestille en røvfuld hjem fra Sverige. Cooool, måske jeg kan nå og få lidt sten hjem til ferien?!

Vi har aftalt jeg aftager 3-6 tons af gangen, han leverer dem og jeg betaler efterhånden som han leverer. Det er fedt, fordi så skal jeg ikke have de store summer op af lommen på en gang :0)

Nu må tiden vise om han kan tricks eller ej.....

 

Opdatering 25. juni

 

 

 Aarrgghhh, det er blevet endnu værre....

 

 

Nu har jeg lånt en gammel dykpumpe af fatter. Det her kan jeg sgu ikke holde ud. I hullet bagerst i billedet står mere end 40 cm. vand!!

 

Opdatering 27. juni

 

 

Fuck, fuck, fuck alt det vand de forkerte steder...

 

 

Dykpumpen har været på overarbejde. Det er en mindre katastrofe for projektet!!!

 

 

Låget er blæste af vortexfilteret i den tidlige morgen er mit gæt. UV-filteret der "hang" på siden af tønden og har hængt der i flere måneder blæste med af. Pumpen har pumpet ca. 8-10 tusind liter ved siden af og ud på terassen !!! Vandet er løbet retur til hullet, men på den forkerte side af gummidugen - altså UNDER dugen. Shit, hvor så det ud. Jeg har pumpet vandet ud via dykpumpen, som er blevet firet ned på bagsiden af dugen og så har jeg pumpet vandet over i de ikke færdige huller og kanalen - hvor fa'en skulle jeg ellers gøre af det?! Senere i dag må jeg så pumpe kanalen osv. tom IGEN og pumpe det i kloakken. Men efter som min slange der sidder på dykpumpen ikke er pisse lang, så må jeg gøre det i etaper. Flytte vand fra ene hul til andet og så til sidst i kloakken. Mon ikke det tager HELE eftermiddagen... Vandet skal væk hurtigst muligt. Jeg er bange for, at vandet kan få siderne til og skride sammen og så har jeg ekstra arbejde igen....

I filterhullet stod med end 50 cm. vand! Dette vand er pumpet over i det gamle overvintringshul, indtil videre.... Vandet er rendt igennem hullet der er lavet til PVC-røret der går fra bunddrænet til filterhullet.

Der er desværre ingen billeder af selve katastrofen, jeg havde ikke tid/overskud til og fise rundt og tage billeder.

Nu følger en del arbejde med og rette dugen til igen og trække folder ud igen. Noget af siden op mod bakken på "øen" er skredet og det kræver gravearbejde igen...

Lige nu er jeg rigtig glad for, at jeg har ferie i næste uge og dermed tid til og lave noget "damage control"

Sol og tørvejr ønskes !!!!!

Fuck, fuck, fuck.... Det har shit kunne jeg fandme godt have været foruden....

 

Opdatering 28. juni

 

Her dagen derpå ser der umiddelbart ud til, at være nogenlunde styr på situationen... Der mangler vand i bassinet, men....

Og den gode nyhed. Der er kommet sten hjem!!! Altså ikke hos mig endnu, men min leverandør har holdt ord og skaffet 28 tons hjem. Har været forbi og se bunken. Coool, de er fede. Er en lille smule bange for, at jeg har forregnet mig... 28 tons ser sgu ikke ud af så meget igen, tænkte jeg måske kunne bruge det hele?!

Første levering burde være nu på søndag. Der kommer ca. 3 tons til og starte med. Jeg går på ferie i morgen fredag i 3 uger, så det er en ønskesituation, at få sten netop nu.

Stenene er bestilt hos Viggaarden i Nørre Alslev http://www.granitsten.com/

 

Opdatering 2. juli

 

 

Nu er der sgu ingen undskyldning mere. Nu er det bare og få smurt sækkevognen og smøget ærmerne op! Jeg er optimistisk, jeg tror jeg har billeder af de første sten placeret i morgen ;0)

Der var 2.5 tons på det første læs her.

 

Opdatering 3. juli

 

 

Så kom der sgu lidt sten i haven, tjek lige den "morfar" der... 3 mand og en sækkevogn, hvor der er vilje...

 

 

 Det pynter sgu på bakken, er næsten løbet tør for de sten jeg fik igår.

 

 

 Jeg har midlertidigt flyttet den hjemmefuskede bro. Den blev flyttet i forbindelse med, at den grove "morfar" skulle over, på det vi nu åbenbart kalder "Øen".

 

 

Ja, det er så de sørgelige rester. Kom bare med flere sten :0)

 

 

Der må klappes ude bag skærmene. Vi måtte slå på den med den store motherf... hammer efter og have flyttet den store sten ud på øen, hjulene skrabede på rammen, men nu kører den igen.

 

 

Der er ikke meget tilbage af det gamle vandfald. Det var støbt, så vi måtte svinge hammeren og køre brokker væk.

 

 

Skønt, endnu en tur på genbrug....

 

Side 2