Opdatering 9. Juli

 

 

 

Læs nr. 2 er ankommet. Mit første indtryk var, at jeg ikke var ligeså heldig med stenene som læs et. Der var absolut flere af stenene der udfordrede min fantasi lige lovligt meget. Jeg stod ærlig talt og kiggede på ca. 1/3 af dem og tænkte "Ok, hvad kan jeg så lige bruge dem til...?" Underlige former og skæve vinkler.
Her et par dage efter er flere af de underlige sten så alligevel blevet brugt. Det er ofte et spørgsmål om og vælte rundt med dem i indkørslen indtil den lige pludselig "vender rigtigt" og man kan se hvad den har potentiale til.

 

Opdatering 11. Juli

 

I dag ankom 50 stk. blandede trædebregner jeg havde bestilt på nettet. De var hurtigt sat i jorden. Det er temmelig tydeligt, at jeg skal bruge en del mere, men det slår til lige nu. Jeg har sat dem der, hvor jeg er ret sikker på jeg er færdig med, at sætte sten og andre planter.

Alle billeder herfra er større, ikke længere 400 pixels bredde, men 500 pixels. Håber det hjælper ude bag skærmene til bedre og se hvad der foregår...?

 

 

 

Jeg synes det er helt utroligt ,hvad de store sprængstykker gør for helhedsindtrykket. Nu ligner det som om, det er de manglende $$$ der sætter en stopper for læs 3...?

 

 

Billedet over og under denne tekst er begge fra "øen". Håber og finde 8-10 trædesten til øen, kunne være fedt, foreløbig har jeg kun 3 stk., som ikke er lagt ud endnu - venter med det til noget af det sidste, lige nu er det vigtigere og kunne komme frem og tilbage med sækkevognen.

 

 

 

Der sættes et hegn op, som deler haven i to dele. Den japanske have skal være hunde og børne frit område. Hunden graver i mine bede og ungerne kan drukne i bassinet. Nu skal jeg så bare lige have opfundet hvordan det skal se ud?!

 

Jeg har taget nedenstående "overbliks-billede" fra min datters vindue på 1. salen, kan måske hjælpe til og forstå størrelse og lokaliteter..Og ja, det er midt i et villakvarter :0)

Billedet er næsten for stort, man kan ligeså tydeligt se alt mit rod ;0)

 

 

Tryk på billedet for stort billede

 

Opdatering 19. Juli

 

 

Læs nr. 3 er kommet. Der er leveret 2.9 tons denne gang.

 

 

Endelig kom den sidste bassinfolie. Det er en rulle i 30,5 meters længde og bredde 6 meter. Jeg mangler dog stadig noget gravearbejde før jeg kan lægge den i.

 

 

Hegnet begynder og ligne et eller andet. Jeg tror der skal sættes bambuspinde lodret i den øverste del af hegnet?

 

 

 

 

 

Den ene indgangsportal er næsten færdig. Den blev sgu ok, synes jeg selv ;0)

 

 

Den 3. bakke har fået nogle sten placeret og et par "acer" ahorn, der dog ikke se ud af meget endnu - kunne ikke stå for dem i Bilka til 139,- kr. stk. Købte også bunddækkeplanter trædebregne for 14,95 pr. stk.

 

 

Har lavet et forsøg... Har genbrugt nogle granitskærver fra mit gamle bassin... Hmmm, jeg er ikke helt sikker på det skal være sådan her... Helhedsindtrykket er lidt... Stenet!? Hjælper nok når der kommer mere botanik ind i haven?

 

 

Inde i mit hoved var et billede af trædesten med grønne gevækster omkring, i form af bunddække ude på øen. De første trædesten jeg lagde ud på øen var ALT for store og dominerede for meget. Ovenstående er forsøg nr. 2 med noget mindre sten, ser sgu bedre ud, men jeg har kun 3-4 stk. i den rigtige størrelse - hvor er det typisk og  jeg skal bruge 8-10 stk...

 

 

Er i skrivende stund løbet tør for skruer, hegnsbrædder, lægter, cement og penge selvfølgelig. Fand'me noget pis ikke og have træk på bilen og endnu mere noget pis ikke og have en trailer, når man laver sådan noget her?!

 

Opdatering 26. Juli

 

 

Havde lige 3 store aflange trædesten til overs. Troede de skulle ligge ude på øen, men de var alt for store. En stor flad sten med noget tykkelse på havde jeg også. Den store havde jeg egentlig tiltænkt bassinkanten med en granit stenlampe på eller lign. Denne løsning er da også meget fed?!
 

 

Hver af de 3 sten symboliserer en retning man kan gå, da stien deler sig her. Egentlig ligger de vel så højt over skærverne, at de ikke umiddelbart ligger op til og blive "trådt på", nærmere noget man går uden om.
 

 

Der skulle gerne komme endnu et læs sprængstykker en af dagene 2½-3 tons, så kan vi lidt igen :0)

 

Opdatering 31. Juli

 

 

Læs nr. 4 er landet. Jeg fik dog ikke taget et billede i rette tid, så på ovenstående billede ER der allerede blevet fjernet 1 stor og en mellemstor sten.... Ups... Bunken indeholdt oprindeligt 2,74 tons.

 

 

 

Påbegyndt gangsti rundt på øen. Ideen om store trædesten er droppet. Jeg er begyndt og grave ud til stien. Jeg vil støbe sten ned i et lidt tilfældigt rod, blandede små og større sten. På billedet er et lille forsøg lagt midlertidigt ned.

 

 

Træbroen er næsten fjernet totalt, kun stolperne står tilbage. Jeg er begyndt og fjerne den sidste jord, så bassinet er gravet helt færdigt. Gravemaskinen jeg havde på hånden brændte mig af, så nu er det rugbrødsmaskinen der bruges...
 

Opdatering 9. August

 

 

Så er der gravet ud til gangsti. Nu skal der støbes og lægges sten.

 

 

Jeg har lagt de første 2½ meter af den nye sti (dog ikke foto endnu). Der går langt flere sten til end jeg havde forventet også langt mere beton! Jeg har på de første meter brugt 50 kg. cement og blandemaskinen har blandet 7-8 portioner.... Billeder følger snarest
 

 

Opdatering 13. August

 

 

Alle sten fra det gamle bed (ude til venstre) er afhentet og nye er sat på plads. Nu skal der plantes $$$$$ Mangler guld :0(

 

Den nye støbte gangsti er endnu ikke færdig. Det tager meget længere tid end jeg havde forestillet mig. Min nabo har også hentet vores fælles betonblander for tiden, han støber selv bassin der skal laves i glasfiber - Spændende :0)

 

Lagt og planlagt i samme billede. Det skal nok blive meget fedt. Jeg har fået en lille vision om "firling" plantet langs gangstien, som kontrast til stenene, ville den mon ikke være fed!?

 

 

Opdatering 18. August

 

 

Det ligner efterhånden som om, at jeg er 10-15 trillebør ture fra og være færdig med at grave. Jeg mangler og grave "hylde" / kant af på hullet her og noget mindre udgravning til bunddræn, men ellers næsten færdig.

 

 

 

Da jeg skulle lave gennemgang fra hullet til filtergraven stødte jeg på en forhindring! Det var en sten jeg godt kunne have været foruden. Hullet / kanalen jeg havde lavet med et pælebor inde fra filterhullet af, havde næsten direkte retning mod den store sten - så den skulle simpelthen bare væk.

 

 

100% umuligt og forudsige herfra filterhullet, at der ville blive problemer med en stor sten i den modsatte ende...
 

Opdatering 30. August

 

 

Tjae, det ser ikke ud af så meget, men der er for 1.904 kr.  shoppet i bilka

4 Japansk Azalea (desværre ikke ret store / rød nuance)
30 bunddække trædebregne
20 bunddække firling
2 kugle buksbom
2 kugle buksbom (Større)
2 små enebær
3 små bjergfyr
3 bregner
 

 

Det golde bed der kun var jord og sten, ser pludselig noget mere indbydende ud.

 

 

Højen til venstre har primært fået flere bunddække planter.

 

 

Denne høj er efterhånden færdigplantet, måske mangler der enkelte bunddække planter. Om der skal stå noget på selve toppen, ved jeg ikke endnu.

 

 

For lidt tid siden fik jeg endelig taget mig sammen og fik skiftet lampen i mit UV-filter. Den gamle havde vist nok siddet der i 4 sæsoner, så det var absolut på tide. Efter ca. 1 uges tid begynder det nu og klare op. Det grønne vand forsvinder mere og mere dag for dag.

 

Opdatering 6. September

 

 

 

Vand, vand, vand og mudder, mudder, mudder.....

Får det dog ikke snart en ende!?

Jeg har fået lavet rørføring til bunddræn nr. 2. På billedet her er siliconen stadig ved og tørre.
Først efter jeg havde lavet de første 2 samlinger fandt jeg en anden silicone jeg hellere ville have brugt .....Er det ikke bare typisk... Nu sidder min samvittighed og nager mig - er det nu godt nok det jeg har lavet?! Jeg prøver stadig her dagen derpå og overbevise mig selv om, at alt er OK....

Der er også lidt uheldigt der stadig er vand i hullet hvor bunddrænet burde stå på bunden. Nu er jeg tvunget til og have det og hænge lige over der hvor det burde stå og tørre. Det betyder, at når jeg fjerner støtten og lægge det helt ned på bunden får jeg et lille vred i rør og samlinger, men mon ikke det går!?

 

Opdatering 16. September

 

 

 

Der blev støbt rund om bunddrænet, så det ikke rykker sig under diverse påvirkninger. Jeg smed også noget beton omkring rørene op til filterhullet for stabilitet. Der efter blev der fyldt grus omkring røret og dette blev stampet til. På billedet her mangler stadig lidt grus.

 

 

Nu var det slut med venten. Jeg havde håbet på mindre vand i kanalen, men var nu så træt af og vente, så jeg gik i gang selv om der stod nogle cm. vand i hullerne rundt omkring.

Det betød også, at de 2 stykker skulle limes sammen. Her har jeg trukket af den nye rulle folie, så de 2 stykker mødes. Det hele er lagt op på en plade for bedre og kunne styre det.

 

 

 

Her er de 2 produkter der blev brugt. Systemet minder om og lappe cykler. Man primer de 2 dele, lader det tørre og bruger så noget der minder om en kraftig dobbeltklæbende tape.

På primerens varedeklaration er beskrevet ALT om hvor skadeligt / farligt det er !!! Det er nok den mest sindssyge deklaration jeg nogensinde har set - ikke særlig betrykkende, at der er et billede af døde fisk på bøtten "yderst farligt for alt liv i vand" ?!?!!? Det eneste der ikke står nogen steder er hvordan man gør i praksis. Jeg vidste det kun fra en eller anden artikel jeg har set engang...

 

 

Tænkte det bedst kunne styres noget alà det her?!

 

 

Her er begge sider primet. Jeg smurte bare på i et godt lag. Det tørrer forholdsvis hurtigt. Her skal man lige passe lidt på... Det kan nemlig begynde og krølle sammen under tørring og selv om tapen ikke er brugt endnu, så hæfter det forholdsvis godt. Så det kan anbefales lige og holde lidt øje med det under tørringen.

 

 

Så er tapen på. Efter den hvide er taget af skal man godt nok holde tungen lige i munden - man har kun EN chance for succes. Det lykkedes mig OK. Det var så her spørgsmålet om tørretid meldte sig? Da jeg ingen brugsanvisning havde måtte jeg forsøge mig frem.... Det virkede samlet efter ca. 1 times tid, så begyndte jeg og mase rundt med folien.

Nu kan jeg så kun håbe det ER TÆT ?!!? Ellers hænger jeg mig sgu....

 

 

Så måtte der arbejdes. Denne rulle folie er TUNG ! Der er næsten 200 kvm. på og da folien vejer 1 kg.+ pr. kvm. så skal der knokles. Hvis man havde været smart så havde man været 2 :0(

 

 

 

Da jeg åbenbart er en overforsigtige type, valgte jeg og lægge filt under. Burde ellers ikke være nødvendigt, har jeg hørt....!?

 

 

Man kan lige ane bunddræn 2 kigge frem af gruset.

 

 

Og...ja, jeg brugte næsten 2 timer på og rette de fleste af folderne ud så godt jeg kunne efter disse billeder er taget. Den sidste tilretning skal gøres løbende, mens vandet render i.

 

 

 

 

Mon ikke fiske glæder sig til og kunne svømme denne vej!?

 

 

Her er de allerværste folder rettet ud.

 

 

Her er endnu flere folder rettet ud. Efter kameraet blev lagt til side blev der skåret hul i bunden af det dybe hul til bunddrænet og hætten til denne monteret. Jeg kan endnu ikke fylde det helt op med vand, da jeg ikke har nogen skydeventil på rørene til bunddræn 2. Så hvis jeg bare fylder på, så render det på et tidspunkt ind i filterhullet.

Det næste der kommer til og ske er noget rørføring i filterhullet, montering af skydeventil og filtrene skal sættes ned i filterhullet :0)

 

Link til Side 3